Lovasoktatás

Egyesületi tagjaink számára western stílusú lovaglásoktatást biztosítunk.

A lovaglási ismeretek elsajátítása, gyakorlása nagyjából ötéves kortól lehetséges – a gyerek lovas érettségétől függően – képzett oktatók irányításával. Természetesen fiatalabb gyerekek lóra ültetése is lehetséges, a lovakkal való barátkozás jegyében kisebbek lovas sétáltatására is van lehetőség.

  • Kezdő futószáras oktatás körkarámban

A lovasoktatás fő célja:

  • a szabadidős lovagláshoz szükséges lovas ismeretek átadása olyan szinten, hogy a leendő lovas önálló lovaglásra, túrákra kirándulásra biztonsággal indulhasson el,
  • a lóval, lovaglással kapcsolatos egyéb tevékenységek, a lóápolás, a lovaglási felszerelések használatának és karbantartásának megismerése.

     

A szabadidős lovaglási ismeretek elsajátításának felső korhatár nincsen, egészségesen, megfelelő fizikummal, jóval az ötödik X felett is belevághat bárki, legfeljebb több gyakorlási időt kell rászánni.

Aki magasabb szintű tudásra vágyik, tovább képezheti magát western trail, extrém trail, illetve egyéb, stílusfüggetlen lovas versenyszámokban. Western versenyekre egyéni és közös felkészítést tartunk folyamatosan.
Ugrólovasokat versenyzői szintre nem készítünk fel, de a tereplovaglások alkalmával előforduló kisebb ugrásokat természetesen gyakoroljuk.